Allergia Elleni olaj:

Itt van a tavasz, megjött a nyár, de legjobban az ősztől szenvedünk. Magyarországon, mint a világ más tájain is, egyre nagyobb mértéket ölt az allergia problémája. Mi ebben is az elsők között, ha nem a legelső helyen vagyunk Európában. A parlagfű és az üröm zöldel legjobban a magyar pusztában, az útszéleken és a kertekben. Mit lehet tenni ebben az esetben? A hagyományos lehetőségek: orvos - allergia intézet - gyógyszertár, majd újra a gyógyszertár. Ez a megoldás nagyon idő és pénzigényes. Lehetséges-e más megoldás is? Lehetséges, amelynek segítségével saját magunk tudunk segíteni allergiás problémáinkon. Két út van, amelyiken el tudunk indulni, az egyik a fizikai, a másik pedig a mentális. A fizikiai útnál, amit befolyásolni tudunk az a hormonháztartás megváltoztatása, a másik lehetőség pedig az ingerelhető vagy ingerelt felületek elzárása a pollenek elől. Kezdjük az utóbbival. Érzékszerveink kialakítása szem, orr, fül olyan, hogy ezeken a részeken található a testünket borító bőrréteg legvékonyabb felületei. Ezek a vékony bőrfelületek azok, ahol a pollenek a legkönnyebben megmaradnak a bőr felületén, hiszen ezeken a részeken izzadság, váladék található. A virágpor rákerül pl. a szemet védő bőrréteg külső felületére, mivel az vékony felület, rövid időn belül elkezdi irritálni. Mit tesz ilyenkor az ember? Jól megdörzsöli a szemét, amivel azt éri el, hogy a pollenek a bőr mélyebb rétegeibe jussanak be. Elidul egy ördögi kör, aminek a végén a begyulladt szem és a szemcsepp található. Érdekes dolog, hogy az ember úgy érzi a szeme viszket és éget belülről, pedig csak a szemet védő bőrréteg került kívűlről egy izgalmi állapotba. Ezt a problémát úgy tudjuk tompítani, illetve megszüntetni, ha ezeket a bőrrétegeket elzárjuk a külvilág elől egy nagyon vékony filmréteggel. Erre a célra nagyon alkalmas és egyszerű megoldást sikerült kitalálni, ami bárki számára elérhető és megvalósítható.

A recept a következő:

A patikában kapható 2dl (200gr-os) parafinolajba 100 csepp kínai "Fehérmedve" olajat cseppentünk. A "Fehérmedve" olajat drogériákban lehet kapni. Nevét a dobozán található jegesmedvéről kapta. Összerázás után már meg is van a csodaszerünk. Ezzel a szerrel vékonyan bekenjük a szem és az orr bőrfelületeit, a szemhéjat kívűlről, az orrot belülről és kívűlről egyaránt. Napi egy-két ilyen kezelés általában elég a különböző viszketések és gyulladások megelőzésére. Az elkészített szer nagyon jól használható szúnyogcsípések esetén is.

A másik nagyon hasznos segítség a futás, kocogás. A futás során a hormonháztartás megváltozik (pozitív irányba!), és a rendszeres mozgás szintén erősíti az immunrendszert. A mentális segítség a szemléletünk megváltoztatása. Az ember, ha beteg, fáradt, akkor nagyon könnyen esik önsajnálatba. Ez az önsajnálat szép lassan fizikai és szellemi blokkolást idéz elő a szervezetbe, aminek következtében az immunrendszer ellenállása is lecsökken, és szabad az út a különböző betegségek elött. Az embernek nagyon fontos feladata ilyen esetben a szellemi kontrollal támogatott lelki megerősítés.