PARADOX LED - világításirendszer:

A rendszer lényege egy találmány, amely azt a problémát oldotta meg, miképpen lehet LED diódákkal homogén fényt előállítani különböző műanyag (plexi) csövekben, illetve rudakban. Ennek a rendszernek az előnyei a hagyományos világítási rendszerekhez képest:

  • alacsony feszültség DC/+12V
  • hosszú élettartam kb. 80000 óra
  • kis teljesítmény
  • számítógépes vezérlési lehetõség

Termékek:

  • SABA csempevilágítási rendszer
  • Különböző méretű LED fénycsövek
  • Elakadásjelző háromszögre illeszthető vészvillogó
  • Fali burkolókövek megvilágítása (fejlesztés alatt)
  • Nagyméretű (1800 X 1500 mm-es) világítási lapok (fejlesztés alatt)

SABA csempevilágítási rendszer:

A rendszer egy olyan új világítási lehettőséget ad, amellyel a falra felrakott, illetve a földre helyezett járólapok között lehet a hagyományos fugázást kiváltani ezzel a fényrendszerrel.
A rendszer működése: A hagyományos fugázásnál a csempék között cementalapú fugaanyag van, amely a megkötés után biztosítja a fizikai stabilitást és a díszítést. A SABA világítási rendszernél viszont a hagyományos fugázás helyett világító LED fénycsövek vannak beépítve, amelyek különböző színekben világítanak a csempél, illetve a járólapok között (lásd 1. és 2. ábra).


1. ábra: járólapok között piros LED-es fénycsövek működés közben. (A képre kattintva nagyobb méretben látható)


2. ábra: fehér csempék között fehér LED-es fénycsövek működés közben. (A képre kattintva nagyobb méretben látható)

A csempe színéhez kiválasztható a megfelelő színű fény a színmintából (lásd 3. és 4. ábra) és a kiválasztott vezérlési rendszer. A rendszer alapegysége egy mátrix, amely négy csempét foglal magába. A mátrixnak négy szegmense van, amely az égtájaknak megfelelően É,K,D,NY (lásd 5. ábra). Ezeket az elemeket lehet külön-külön, egyenként vezérelni.


3. ábra
4. ábra
5. ábra


Különböző megvilágítási rendszereket lehet alkalmazni:


A rendszer előnyei:

Felhasználási lehetőségek


Kompakt LED fénycsövek (lásd 6. ábra):

A LED-es fénycsövek jellemzője a hagyományos fénycsövekkel szemben:6. ábra: LED-es fénycsövek különböző színekben. (A képre kattintva nagyobb méretben látható)

Felhasználási javaslatok:Elakadásjelző vészvillogó:

Ennek a készüléknek a segítségével egy nagyon fontos biztonsági kérdést sikerült megoldani. A gépjárműforgalomban mindig nagyon balesetveszélyes helyzetet jelent a gépjárművek megállása, vagy a műszaki problémák miatti útmenti leállás. Ez a probléma fokozottan jelentkezik szürkületkor, vagy sötétben. A gyári elakadásjelző háromszögek csak egy bizonyos távolságról, és csak bizonyos szögből láthatóak. Ennek a vészvillogónak a segítségével a beláthatóság nagyságrendekkel növekszik. A vészvillogót nemcsak gépjárműforgalomban lehet használni, hanem minden olyan helyen, ahol balesetveszély és vészhelyzet alakul, illetve alakulhat ki! A készülék két részből áll:


Használat:

A vészvillogó vezérlőjét, és a 3 db LED-es fénycsövet rá kell pattintani a gépkocsihoz adott elakadásjelzőre, és a készüléket be kell kapcsolni. A bekapcsolás után a programokból az adott közlekedési helyzethez legmegfelelőbb programot kiválasztjuk. A készülék rendelkezik sajátt belső tápellátással, de rákapcsolható a gépjármű saját +12V-os feszültségére is.

Műszaki adatok: